Vulkaan Fuego begin juni opnieuw uitgebarsten

Begin juni 2018 is de vulkaan Fuego in Guatemala opnieuw uitgebarsten. Wederom moesten duizenden mensen in de omgeving vluchten. Het dodental als gevolg van de uitbarsting was opgelopen tot 75, maar het aantal doden blijft onzeker. Nog steeds worden mensen vermist. Dorpen waren bedolven onder as, vulkanisch gesteente en modder. Vanwege de verrassende snelheid van de lava konden veel mensen niet op tijd wegkomen. Reddingswerkers moesten dekking zoeken. De vulkaan spuwde as uit tot tien kilometer hoogte.

De Fuego is een van de 34 actieve vulkanen in Guatemala. De uitbarsting van 5 juni was de grootste in veertig jaar tijd. De vulkaan ligt niet ver van de koloniale stad Antigua, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Door deze uitbarsting van de vulkaan is ook het gebied waar Vamos Adelante  – een van de goede doelen van QAS – zijn werk doet, getroffen. Vrijwilligers van QAS hebben meteen een oproep gedaan aan vrienden en familie om extra geld te doneren. Er werd zelfs een radio interview gegeven bij RTV Apeldoorn om aandacht te vragen en geld in te zamelen. Hieronder het interview.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *