Hermano Pedro

hermanopedroheaderHet projekt Hermano Pedro zorgt voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen in het sociaal openbaar ziekenhuis ‘Obras Sociales Hermano Pedro’ in Antigua.
De Engelse kinderarts Lesley Pierce heeft een stichting opgericht in naam van haar adoptie-zoontje Luis Fernando Ixcoy, die op 19 januari 2004 overleed aan het gevolg van een simpele darm- infectie. Hij was één van de ernstig lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen van de afdeling in Hermano Pedro waar Lesley werkt. Iedere cent die ze ontvangt, spendeert ze aan ‘haar’ kinderen. We hebben regelmatig contact met Lesley via email over hoe het met de kinderen gaat en wat ze met ‘ons’ geld gedaan heeft.
www.obrashermanopedro.org

en zie hoe blij de mensen daar zijn met onze bijdrage:
Happy door personeel en bewoners OS Hermano Pedro

In hun missie beschrijven zij hoe ze hulp bieden aan iedereen die het nodig heeft; Ook voeding aan wie honger heeft of een dak voor wie dat niet heeft, kinderoppas voor alleenstaande werkende moeders , hulp aan drugs-en alcoholverslaafden. Alles in de lijn van de lokale heilige Hermano Pedro, een franciscaner monnik. (Pedro de San José de Betancur y Gonzále, March 21, 1626 (Tenerife) – April 25, 1667 (Antigua Guatemala).)